Milieuvriendelijk verpakken en verzenden

Ik hecht er veel waarde aan om de producten zo milieuvriendelijk mogelijk (binnen de randvoorwaarden van de wet) te kunnen verpakken en verzenden. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om zo min mogelijk extra omverpakkingen te kiezen om de producten heen. Daarnaast zijn alle flesjes gemaakt van gerecycled PET plastic.

Het correct afvoeren van de verzendverpakking

Ik wil bij de verzending niet dat er wat kapot gaat onderweg, dus de verzendverpakking kent daarom ook de nodige opvulling. Daarnaast probeer ik bij de verzenddozen zo min mogelijk vulmateriaal te moeten gebruiken. Wel houd ik zoveel mogelijk rekening hierbij met het milieu en is het van belang om de verpakking correct af te voeren. Daar kunt u een bijdage aan leveren.

Verzenddozen

Bijna al onze verzenddozen zijn van karton gemaakt, deze kunt u bij het oud papier doen voor het correct recyclen van de verzenddoos.

Vulchips

De vulchips (de witte of groene chips om ruimte op te vullen) zijn allemaal gemaakt van maïszetmeel en is biologisch afbreekbaar. U kunt dit dan op verschillende wijzen afvoeren, zo kunt u de vulchips via de biobak afvoeren bij de gemeente. Daarnaast is het mogelijk de vulchips met warm water weg te spoelen.

Pakbonnen / facturen

Pakbonnen en facturen worden momenteel nog op gewoon papier gedrukt, dit word (wanneer de voorraad op is) gedrukt op gerecycled papier. De afvoer hiervan kan echter via de papierbak.

Lege flessen

Lege flessen kunt u afscheiden via de plastic verzameling. Via Plastic Heroes kunt u zien hoe in uw gemeente plastic word afgescheiden. Vergeet u niet de inhoud schoon te spoelen? Daarnaast kunt u ook lege flesjes retour sturen en opnieuw laten vullen met het product wat in het flesje zat. Dit geeft u een korting van € 0,50 tot € 1,- per flesje, afhankelijk van het type flesje.