Dosering etherische olie

Dosering etherische olie

Een etherische olie dient altijd verdund te worden (met uitzondering van lavendel en tea tree) zodat de verhouding maximaal 8% is op de basisolie of basisproduct. Normaal is de verhouding ongeveer 2% op een basisolie. Je hebt dus maar héél weinig etherische olie nodig op een basisolie. Afhankelijk van je gebruik, bijvoorbeeld als je weinig massageolie gelijktijdig gebruikt, gebruik je 3% etherische olie op een basisolie. Wanneer je juist royaal bent in het gebruik van je massageolie, gebruik je minder etherische olie (rond 1%) op je basisolie. Zo zorgen royale gebruikers niet voor een overdosering en zuinige gebruikers dat ze voldoende etherische olie in hun systeem krijgen.

Etherische oliën worden altijd uitgedrukt in het aantal milliliters dat in een flesjes zit. Elke milliliter bestaat uit twintig druppels. Op deze manier weet je hoeveel druppels olie je in een flesje basisolie kunt doen en hoeveel procent dit ongeveer is. Elk flesje etherische olie heeft een dopje waarin een olie per druppel uit het flesje komt maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een pipetje te gebruiken.

De doseringstabel

Volume basisolie: 1% etherische olie: 2% etherische olie: 3% etherische olie:
50 ml 10 druppels / 0,5 ml 20 druppels / 1 ml 30 druppels / 1,5 ml
100 ml 20 druppels / 1 ml 40 druppels / 2 ml 60 druppels / 3 ml
200 ml 40 druppels / 2 ml 80 druppels / 4 ml 120 druppels / 6 ml
500 ml 100 druppels / 5 ml 200 druppels / 10 ml 300 druppels / 15 ml

Welke olie past er bij mij?

Welke olie bij je past is af te stemmen op wie je bent (je karakter), maar bovenal ook de vraag: waar moet de etherische olie voor dienen? Primair wordt gekeken naar wat de olie bij je moet doen. Is dat bijvoorbeeld stress verminderen of optimisme versterken, dan zouden zowel lavendel als sinaasappel goed bij je kunnen passen.

In de test kun je ontdekken welke olie het beste voor jou kan werken. De test kan meerdere oliën aanwijzen die bij je zouden kunnen passen omdat er geen menselijk oog tussen zit die de mooiste verbanden kan leggen voor een gebalanceerde olie op basis van de geur en/of dosering van de etherische oliën. Wil je een olie laten maken, puur op jouw karakter en doelstellingen, leg dan de resultaten voor bij Romano Sandee dan kan tegen een kleine meerprijs een persoonlijke olie voor je worden gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *